Stefano Denswil bevestigt dat hij zijn loopbaan zal vervolgen bij Club Brugge, mits hij maandag de medische keuring doorstaat.

De 21-jarige verdediger, die een verbintenis tot medio 2018 zal tekenen in België, komt over van Ajax. In Amsterdam zou zijn contract komende zomer aflopen.

"Ik had de eerste helft van het seizoen al niet veel op het hoogste niveau gespeeld en nog een half jaar Jong Ajax zou stilstand of zelfs achteruitgang betekenen", legt Denswil uit in De Telegraaf.

"Dat is ook de reden dat ik voor Club Brugge heb gekozen: het perspectief op speeltijd. Er waren ook clubs uit de grote competities geïnteresseerd, maar daar was het risico op de bank te komen weer groot."

Club Brugge bezet de eerste plaats in de Belgische competitie. In de zestiende finales van de Europa League stuit de formatie van trainer Michel Preud'homme komende maand op het Deense Aalborg.

31 duels

Denswil doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in oktober 2012 in de hoofdmacht in het KNVB-bekerduel met ONS Sneek.

Hij slaagde er vervolgens echter niet in voor langere tijd een basisplaats te veroveren onder trainer Frank de Boer.

"Iedereen mag zijn mening hebben. Ik ga er voor mezelf alles aan doen om de top te halen. En dan zal vanzelf blijken of Ajax een fout heeft gemaakt." 

In totaal speelde Denswil 31 wedstrijden voor Ajax. Hij wordt bij Club Brugge een ploeggenoot van voormalig Feyenoorder Ruud Vormer.

Volg alle updates op de transfermarkt