Feyenoord heeft zondag een oefenwedstrijd tegen FC Emmen in De Kuip gewonnen. De nummer drie van de eredivisie versloeg de nummer vijf van de Jupiler League met 2-1.

Jean-Paul Boëtius opende de score door in de 25e minuut simpel binnen te tikken na een scrimmage voor het doel van Emmen.

Colin Kazim-Richards benutte twee minuten later een strafschop, die tot stand kwam nadat linksback Miquel Nelom ten val was gebracht. Niklas Tarvajärvi deed in de slotfase nog iets terug voor de bezoekers.

De opbrengst van het duel komt ten goede aan de Feyenoord Foundation, het goede doel van de Rotterdamse club dat diverse maatschappelijke projecten in de omgeving doet.

Voorafgaand aan het duel was er een eerbetoon aan de precies vier jaar geleden overleden clubicoon Coen Moulijn. De directie van Feyenoord legde samen met zijn vrouw een krans bij zijn standbeeld naast het stadion. Daarnaast klapte De Kuip in de elfde minuut voor de vroegere linksbuiten, die met rugnummer elf speelde.

Dubai

Fred Rutten maakte tegen Emmen gebruik van de mogelijkheid om veel te wisselen. De trainer bracht in beide helften een totaal ander elftal op de been.

Jens Toornstra speelde zijn eerste 45 minuten nadat een hamstringblessure hem voor de winterstop een paar duels aan de kant hield. Jeugdspelers Jari Schuurman en Bart Nieuwkoop mochten in de tweede helft debuteren in de hoofdmacht.

De selectie van Feyenoord vertrekt maandag naar Dubai voor een trainingskamp. De ploeg hervat de competitie op zondag 18 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Een week later volgt de klassieker tegen Ajax in Amsterdam.

Feyenoord heeft in de eredivisie een achterstand van twaalf punten op koploper PSV. Ajax, dat tweede staat, heeft acht punten meer dan de Rotterdammers.

Toornstra: 'Moeten meteen winnen van Twente en Ajax' | Schaken en Verhoek niet mee op trainingskamp Feyenoord