Stijn Schaars reist met PSV mee naar het trainingskamp in Gran Canaria. De middenvelder is op de weg terug van een knieblessure, die hij in november opliep.

Bij de 30-jarige Schaars werd in december tijdens een kijkoperatie een probleem met de meniscus van de linkerknie aan het licht gebracht.

De 23-voudig international is nog aan het revalideren van die ingreep en zal in Maspalomas een apart programma afwerken.

Schaars werd in mei van het vorige jaar in Amerika geopereerd aan zijn knie, waardoor hij er zo'n zes maanden uit lag en onder meer het WK miste.

In november maakte hij zijn rentree voor Jong PSV, maar tijdens de warming-up van het Jupiler League-duel met RKC Waalwijk, zijn vierde wedstrijd met de beloften, haakte hij af met een nieuwe kwetsuur aan zijn linkerknie.

Hiljemark

Ook Oscar Hiljemark stapt met de A-selectie van PSV in het vliegtuig naar Gran Canaria. De middenvelder is hersteld van een heupoperatie en hoopt weer volledig aan te haken bij de groep.

Abel Tamata mist het trainingskamp van de Eindhovenaren wel. De linksback heeft nog steeds last van een beenblessure die hem al langer parten speelt.

Overzicht: Oefenduels eredivisieclubs in winterstop