Stefano Denswil vervolgt zijn carrière zeer waarschijnlijk bij Club Brugge. De 21-jarige verdediger maakt de overstap van Ajax naar de koploper in de Belgische competitie als hij de medische keuring met succes doorstaat.

Club Brugge heeft zondagmorgen bevestigd dat het een principe-akkoord heeft met Denswil. Er ligt een contract van 3,5 jaar klaar voor Denswil, die na een medische keuring kan aansluiten bij de trainingsstage van de club waar hij ploeggenoot wordt van Ruud Vormer.

Vorige maand had Denswil al te horen gekregen dat hij deze winter transfervrij mag vertrekken uit Amsterdam, waar Niklas Moisander centraal achterin de voorkeur krijgt. Het contract van Denswil bij Ajax liep komende zomer af.

Ajax heeft volgens De Telegraaf met Club Brugge de afspraak gemaakt dat de Amsterdammers een percentage krijgen mocht Denswil worden doorverkocht.

Geen basisplaats

Denswil doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in oktober 2012 in de hoofdmacht in het KNVB-bekerduel met ONS Sneek. Hij slaagde er vervolgens echter niet in voor langere tijd een basisplaats te veroveren onder trainer Frank de Boer.

In totaal speelde Denswil 31 wedstrijden voor Ajax. Vorig seizoen was hij belangrijk in het Champions League-duel met AC Milan (1-1) door kort voor tijd de enige Amsterdamse treffer binnen te koppen.

Volg alle transferupdates