KVC Westerlo heeft trainer Dennis van Wijk zaterdag ontslagen. De matige eerste seizoenshelft is aanleiding voor de club uit de Jupiler Pro League om afscheid te nemen van de Nederlandse trainer.

"Na de slechte resultaten besloot de club dat er te weinig voedingsbodem bestond in de samenwerking met de trainer om deze negatieve resultaten om te buigen'', staat te lezen op de website van Westerlo.

Van Wijk wist vorig seizoen nog met Westerlo te promoveren naar het hoogste niveau in België. Dit seizoen bezet de club na 21 wedstrijden de dertiende plaats, op drie punten van de degradatieplaatsen. Uit de laatste negen wedstrijden behaalde Westerlo slechts drie punten.

De 42-jarige Van Wijk coachte Westerlo sinds mei 2013. Voorheen trainde hij onder meer Cercle Brugge, Roeselare, Willem II, Oostende, Sint-Truiden, Bergen, Charleroi en Antwerp.

De oud-speler van onder anderen Ajax en Club Brugge is al de zevende trainer die dit seizoen voortijdig moet vertrekken bij een club uit de Belgische eerste klasse.

Emilio Ferrara (Genk), Stanley Menzo (Lierse), Lorenzo Staelens (Cercle Brugge), Guy Luzon (Standard Luik), Rachid Chibab (Moeskroen-Péruwelz) en Ronny van Geneugden (Waasland-Beveren) gingen hem voor.