Lerin Duarte mag vertrekken bij Ajax. Trainer Frank de Boer neemt de middenvelder zondag niet mee naar een trainingskamp in Qatar.

De 24-jarige Duarte verruilde anderhalf jaar geleden Heracles Almelo voor Ajax. Hij tekende een contract voor vier seizoenen in Amsterdam en leek na een goed optreden tegen AC Milan op weg naar een basisplaats.

Na een blessure verloor de Rotterdammer de concurrentiestrijd met Thulani Serero. Inmiddels speelt Lucas Andersen links op het middenveld bij Ajax.

Duarte kwam dit seizoen nauwelijks meer voor in de plannen van trainer De Boer. De middenvelder speelde voornamelijk voor Jong Ajax.

Denswil

Stefano Denswil vertrekt wel met Ajax naar Qatar. De verdediger kreeg onlangs ook te horen dat hij mag uitkijken naar een andere club. 

De geblesseerde Viktor Fischer, Kolbeinn Sigthorsson en Nicolai Boilesen werken in Qatar verder aan hun herstel. Om die reden neemt Ajax extra fysiotherapeuten mee op trainingskamp. Doelman Peter Leeuwenburgh blijft wel achter in Amsterdam. Hij is onlangs aan een schouder geopereerd.