Michael Boogerd rekent erop dat hij in februari gewoon actief kan zijn als ploegleider van het vrijdag gepresenteerde Team Roompot.

De renner wacht na zijn bekentenis van dopinggebruik nog altijd op een licentie van de wielerbond in België, waar hij woonachtig is.

Boogerd vroeg een maand geleden al een licentie aan, maar heeft nog geen antwoord. Volgens procureur Jaak Fransen van de Belgische wielerbond is de zaak nog in behandeling. Dat betekent dat Boogerd nog kan worden geschorst.

"Mijn advocaat stuurt dit weekend een aangetekende brief. Als er dan nog niks gebeurt, moet ik een kort geding aanspannen", aldus Boogerd bij de presentatie van Roompot in Ahoy.

"Ik ga ervan uit dat het lukt, want dit kan niet blijven duren. Gelukkig heb ik ook de steun van de KNWU, dus ik voorzie het niet als een heel groot probleem."

De Nederlandse bond biedt wellicht uitkomst met een Nederlandse licentie, maar Boogerd geeft de voorkeur aan een Belgische zodat zijn zaak meteen afgerond is.

Zijlaard

Teammanager Michael Zijlaard van Roompot steunt Boogerd in het proces. "We wisten dit en anders waren we er nooit aan begonnen met hem. Als dit gebeurt, dan zitten we netjes de reis uit met hem."

"Er moet gewoon iemand een uitspraak gaan doen. De Belgen moeten zeggen of ze hem willen schorsen. Dan zien we wel wat wij daarmee gaan doen."

"Ik ben aan dit proces begonnen met aan iedereen te vragen of ze het een probleem vinden om met Michael Boogerd te werken en dat was bij niemand zo."

Roompot rijdt met een pro-continentale licentie en heeft achttien renners onder contract. De eerste koers van het Nederlandse team is op 29 januari op Mallorca.

Team Roompot start wielerseizoen op Mallorca