Rafael Nadal heeft vrijdag bij zijn rentree op de tennisbaan een pijnlijke nederlaag geleden tegen Andy Murray. De Spanjaard pakte in een demonstratieduel in Abu Dhabi slechts twee games: 6-2 en 6-0.

Nadal maakte in Abu Dhabi zijn rentree na een operatie aan zijn blinde darm. Het spel van de voormalig nummer één van de wereld oogde, niet geheel verrassend, nogal stroef. Murray maakte daar dankbaar gebruik van.

De Schot had zich in de eerste ronde met moeite ontdaan van een andere Spanjaard: Feliciano Lopez. Voor Nadal was de partij tegen Murray zijn eerste optreden.

Murray neemt het in de finale op tegen Novak Djokovic. De Servische aanvoerder van de wereldranglijst kende geen genade met Stan Wawrinka. Djokovic versloeg de Zwitser met afgetekende cijfers in twee sets: 6-1 en 6-2. Wawrinka en Nadal strijden om de derde plaats.

De spelers bereiden zich voor op de Australian Open, die over minder dan drie weken op het programma staat. Nadal verloor daar vorig jaar de finale. In de eindstrijd tegen Wawrinka blesseerde hij zich aan zijn rug.