Ronald Koeman neemt het zondag met Southampton op tegen Ipswich Town in de derde ronde van de FA Cup. De Nederlandse manager droomt al stiekem van een plek in de finale.

"Het zou een droom zijn om daarin uit te mogen komen. In de aanloop naar die finale krijg je veel zware wedstrijden en sterke teams als tegenstander. Het is een lange weg naar Wembley en die begint zondag", aldus Koeman op de clubsite van Southampton.

"Ik weet nog dat ik als kind in Nederland op de tv keek naar FA Cup-finales. Het is een heel speciaal toernooi. We zullen zeker zorgen dat we er klaar voor zijn."

Ipswich Town is de huidige nummer twee in het Championship. Koeman verwacht dan ook een zware wedstrijd. "Ze hebben een goed en sterk team. Daar moeten we ons op voorbereiden."

De voormalig oefenmeester van Feyenoord is niet van plan om veel wijzigingen door te voeren in zijn basiself. "Misschien één of twee, maar niet meer. Daar houd ik niet van. Nathaniel Clyne kan zeker niet spelen en in het geval van Sadio Mané moeten we zijn scan afwachten."

Elia

Koeman nam het op de persconferentie ook nog op voor Eljero Elia. De aankoop werd de afgelopen week in verschillende Engelse media in één adem genoemd met Mario Balotelli, de spits van Liverpool die wegens uitlatingen op Twitter ook weleens in opspraak is geraakt. 

"Dat is de pers, dat zijn geruchten'', zei Koeman. 'We hebben goede spelers nodig die zich als prof verder willen ontwikkelen. Hij is gelukkig bij ons omdat hij bij Werder Bremen niet veel speelde. Hij is voor ons een goede optie omdat hij snel is en op beide flanken kan spelen. Ik geloof in zijn kwaliteiten en ben blij met hem.''