Robert Maaskant keert terug bij NAC Breda als hoofdtrainer. De 45-jarige oefenmeester is de opvolger van Eric Hellemons.

De huidige nummer zeventien van de eredivisie bevestigt vrijdag de terugkeer van de trainer die de club tussen 2008 en 2010 ook al onder zijn hoede had. Maaskant heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de Bredanaars. Hellemons wordt assistent van Maaskant.

Maaskant was tot voor kort nog veldtrainer bij het Amerikaanse Columbus Crew, maar mocht daar vertrekken.

Maaskant wordt al de derde trainer dit seizoen bij NAC. Eerder hadden Nebojsa Gudelj en Hellemons de leiding bij de huidige nummer zeventien in de eredivisie. Technisch directeur Graeme Rutjes benaderde Maaskant al in november na het ontslag van Gudelj.

De geboren Schiedammer bedankte toen voor de baan en NAC stelde vervolgens de onervaren Eric Hellemons aan, met Rob Penders als assistent. De resultaten bleven echter tegenvallen, waarna Rutjes zich opnieuw wendde tot Maaskant. Die hapte deze keer wel toe en moet NAC zien te behouden voor de eredivisie.

Marcellis

De Bredanaars staan vanwege financiële problemen onder verscherpt toezicht van de KNVB, maar de club zou van de voetbalbond toestemming hebben gekregen voor de uitvoering van een plan van aanpak, waarbij ook spelers kunnen worden aangetrokken.

Dirk Marcellis werd woensdag al gepresenteerd als versterking. De 26-jarige verdediger kwam een contract tot en met het einde van het seizoen overeen met NAC.

Tegenover de komst van Marcellis staat het vertrek van Isak Ssewankambo. De Zweedse jeugdinternational maakt per direct de overstap naar het Engelse Derby County, waar Steve McClaren trainer is. Ssewankambo kwam afgelopen zomer over van de jeugdopleiding van Chelsea.

Maaskant: 'Dit NAC moet zich kunnen handhaven'