Max Verstappen rekent erop dat hij in zijn eerste seizoen in de Formule 1 direct punten zal scoren. De pas zeventienjarige coureur staat op 15 maart in Melbourne met gezonde ambities aan de start van het seizoen. 

''Punten scoren is voor mij een realistische doelstelling. Met klasseringen tussen de achtste en tiende plaats doe ik het in principe goed'', zegt de coureur van Toro Rosso vrijdag in De Telegraaf.

De zoon van oud-coureur Jos Verstappen maakt zich dan ook niet druk over het hoge verwachtingspatroon. ''Ik ben een coureur, geen tovenaar. Overwinningen of podiumplaatsen zitten er komend seizoen echt niet in.''

Voor alles hoger dan een zesde plek heeft de Limburger naar eigen zeggen geluk nodig. ''Natuurlijk kan het een keer voorkomen, met regen, crashes en uitvallers.''

Wereldkampioen

Verstappen vindt dat zijn seizoen geslaagd is als hij zijn teamgenoot bij Toro Rosso Carlos Sainz jr. voorblijft in het algemeen klassement. ''Met een paar spraakmakende races, WK-punten, veel mooie inhaalacties en weinig fouten zou het seizoen geslaagd zijn. En mijn teamgenoot voor blijven, dat is komend seizoen de belangrijkste referentie. Ik wil hem sowieso verslaan.”

Op de lange termijn hoopt Verstappen ooit een keer wereldkampioen te worden. ''Dat blijft een droom. Of beter gezegd, een ambitie. Maar eerst maar zorgen dat ik het goed doe bij Toro Rosso en de kans krijg hogerop te gaan.”

Verstappen maakt op 15 maart in Australië als jongste Formule 1-coureur ooit zijn debuut in de koningsklasse. De Limburger is dan 17 jaar en 164 dagen oud.

Overzicht: De Formule 1-coureurs in 2015