Johnny Hoogerland richt zich tot de internationale wielerbond UCI om advies te vragen welke stappen hij kan ondernemen tegen zijn voormalige ploeg Androni.

De Nederlander heeft naar eigen zeggen nog recht op geld van de Italiaanse wielerformatie.

''Vanaf juni vraag ik al aan de ploeg om het A1 formulier te ondertekenen en terug te sturen. Dit heb ik voor mijn sociale verzekering in Nederland nodig”, aldus Hoogerland tegen De Telegraaf.

''Dat weigert de ploeg te sturen. Ook het afgesproken bedrag voor de portretrechten heb ik nooit ontvangen. En dan wordt er in december slechts veertig procent van mijn normale salaris overgemaakt, terwijl in het UCI joint agreement artikel 11 duidelijk staat dat je iedere maand hetzelfde bedrag moet ontvangen.”

Hoogerland werd vrijdag nog beticht van laster door Androni. De Italianen nemen het de Zeeuw kwalijk dat hij een tweet verstuurde met daarin de tekst: "Waar kun je als renner heen als jouw ploeg je salaris niet uitkeert?". 

Hoogerland wordt vrijdag gepresenteerd als renner van het nieuwe Nederlandse team Roompot. Hij stond één jaar onder contract in Italië.