Steven Gerrard vertrekt na dit seizoen bij Liverpool. De Engelsman heeft de club laten weten dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen.

Dat meldt Liverpool via Twitter.

Gerrard heeft nog niet besloten waar hij na afloop van dit seizoen heen gaat. De clubicoon noemt zijn beslissing 'de zwaarste in mijn leven'. ''Ik kondig het nu aan zodat de manager en het team niet worden afgeleid door allerlei speculaties.''

''Vanaf nu tot aan de laatste trap van het seizoen zal ik net zo gemotiveerd zijn als ik altijd ben geweest. Het is mijn diepste wens om ooit weer terug te keren bij Liverpool. In welke rol dan ook. Het is een voorrecht geweest om voor Liverpool en de fans te spelen en aanvoerder te zijn geweest van deze club. Ik koester elke seconde'', aldus Gerrard.

'Legende'

Manager Brendan Rodgers van Liverpool heeft alle lof voor zijn aanvoerder. ''In dit tijdperk wordt de term 'legende' veel te vaak gebruikt, maar in dit geval is die meer dan op zijn plaats'', zei de Noord-Ier. 

''We gaan hem missen, zowel op als naast het veld. Tot het moment dat hij vertrekt, zal ik ervan genieten te werken met de mens Steven Gerrard en de voetballer Steven Gerrard.''

De 34-jarige middenvelder komt uit de jeugdopleiding van Liverpool en speelde in zijn loopbaan nog nooit voor een andere club. Gerrard boekte sinds zijn debuut in 1998 meerdere successen, waaronder het winnen van de Champions League in 2005.

De Engelsman speelde tot nu toe 695 duels voor Liverpool en maakte daarin 180 doelpunten. De captain was donderdag nog twee keer trefzeker in het competitieduel met Leicester City (2-2). 

Liverpool staat momenteel op de achtste plaats in de Premier League, met 29 punten uit twintig duels. De 'Reds' spelen in februari in de knock-outfase van de Europa League tegen Besiktas.

Video: Liverpool bevestigt vertrek Gerrard

Fotoserie: De loopbaan van Gerrard bij Liverpool in beeld | Bekijk de stand in de Premier League