Michael van Gerwen heeft donderdagavond de halve finales bereikt op het WK darts. De Nederlander versloeg Robert Thornton met 5-2.

Van Gerwen verloor in de eerste drie sets continu de eerste leg, maar wist die sets uiteindelijk wel elke keer te pakken. Dat leidde tot een snelle en comfortabele voorsprong: 3-0.

De titelverdediger liet vaak zien in uitstekende vorm te verkeren. Ook zijn opponent Thornton gooide bij vlagen goed, maar leek in het begin van de wedstrijd niet constant genoeg om het Van Gerwen echt lastig te maken.

In de vierde set gaf Van Gerwen echter een 2-0 voorsprong in legs uit handen, waardoor Thornton weer terug kon komen in de wedstrijd. De Schot ging bovendien beter gooien en verkleinde de achterstand in sets tot 3-2.

Spanning

De spanning leek daarmee weer helemaal terug in de wedstrijd. De belangrijke zesde set ging lang gelijkop, maar werd met hangen en wurgen gepakt door Van Gerwen.

Daarmee stond de titelverdediger weer op een ruimere voorsprong van 4-2. Van Gerwen hoefde daardoor alleen nog de zevende set te pakken voor een plek in de halve finales. Dat deed hij ook door 170 uit te gooien: 5-2.

In de halve finale neemt Van Gerwen het op tegen Gary Anderson, die Peter Wright met 5-1 versloeg.

Eerst komen vrijdagavond de andere Nederlanders in actie in de kwartfinales. Vincent van der Voort neemt het op tegen Phil Taylor en Raymond van Barneveld speelt tegen Stephen Bunting.

Van Gerwen: 'Ik weet dat ik nog beter kan' | Overzicht: Het programma en de uitslagen van het WK darts