Atleet Robert Lathouwers heeft na talloze blessures besloten zijn carrière te beëindigen. Een chronische peesblessure in zijn linkervoet noopt hem tot stoppen.

"Topsport gaat het helaas niet meer worden voor mij", bevestigt Lathouwers (31) aan NU.nl, naar aanleiding van een bericht van het AD.

Lathouwers heeft in januari 2014 een operatie ondergaan, maar zijn voet is onvoldoende hersteld om zijn loopbaan te vervolgen.

"Die operatie is goed gegaan, maar voor topsport is het niet goed genoeg. De revalidatie heeft veel langer geduurd dan ik dacht en na elke training waarin ik moet aanzetten, kan ik drie dagen niet meer lopen."

"Bovendien kan die pees elke keer afscheuren. Ik heb er eigenlijk vanaf de Spelen in 2008 al last van en mijn deelname aan de Spelen in Londen was al een risico."

Turbulent

De specialist op de 800 meter deed in totaal twee keer mee aan de Spelen. In 2008 waren de series het eindstation in Peking en vier jaar later kwam Lathouwers in Londen tot de halve finale.

"Het is jammer dat ik nu moet stoppen vanwege een blessure, maar het was een lang proces en eigenlijk stopt iedere sporter omdat het lichaam het niet meer aankan. Het hoort erbij."

"Ik heb eigenlijk weinig tijd om erover na te denken omdat ik druk ben met mijn werk als personal trainer. Al met al kijk ik terug op een carrière met ups en veel downs. Het was in ieder geval turbulent."

De EK indoor van maart 2013 in Götenborg was de laatste grote wedstrijd waar Lathouwers in actie kwam.