Ronald Koeman hoopt dat Southampton naast Eljero Elia nog een aanvaller kan halen in de winterse transferperiode.

"Als we nog een speler nodig hebben, is dat een aanvaller", zegt de manager in aanloop naar het thuisduel met Arsenal op nieuwjaarsdag.

Koeman hoopt dat Toby Alderweireld, die gehuurd wordt van Atletico Madrid, definitief bij Southampton blijft. "De situatie is helder. Ik heb hem gesproken en wil dat hij blijft, maar het is aan hem."

Er zullen in principe geen spelers vertrekken bij Southampton, als het aan Koeman ligt. "We zullen alleen spelers halen en geen spelers verliezen."

Southampton huurde Elia onlangs voor de rest van het seizoen van Werder Bremen, waar de buitenspeler nauwelijks aan spelen toe kwam.

Top vier

Het treffen tussen Southampton en Arsenal is een rechtstreeks duel om de vierde plaats in Engeland. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op de voorronde van de Champions League.

Beide clubs hebben 33 punten, maar Koeman vreest dat Southampton het niet volhoudt. "Clubs als Arsenal kunnen meer spelers kopen, wij moeten het van onze kwaliteiten als team hebben."

"De top vier is geen obsessie voor ons, Arsenal hoort daar juist te eindigen. Ik houd er sowieso niet van om steeds naar de stand te kijken, we zijn pas halverwege."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League