NAC Breda heeft zich woensdag versterkt met Dirk Marcellis. De 26-jarige verdediger is een contract tot en met het einde van het seizoen overeengekomen.

Marcellis maakte eerder deze maand bij AZ zijn rentree na anderhalf jaar blessureleed. Voor de club uit Alkmaar kwam hij op amateurbasis uit nadat zijn contract daar afgelopen zomer afliep.

"Het was voor mij belangrijk om na anderhalf jaar blessureleed weer op het hoogste niveau te kunnen spelen", zegt Marcellis op de website van NAC.

"Bij NAC krijg ik de mogelijkheid om meteen van waarde te zijn en de club te helpen om de doelstellingen te halen."

Technisch directeur Graeme Rutjes is blij met de komst van de drievoudige international. "Marcellis heeft bewezen leiderschapskwaliteiten die ons direct helpen. Hij geeft hiermee ook meteen een impuls aan onze verdediging."

Versterkingen

NAC is van plan zich nog verder te versterken in de winterstop. De club zal hiervoor geld gebruiken dat tijdens een investeringsronde in december is opgehaald.

NAC zit in categorie 1 en heeft voor elke investering van minimaal 50.000 euro toestemming nodig van de KNVB.

De voetbalbond heeft voor een groot deel de plannen goedgekeurd, zo melden de Bredanaars.

Rutjes is in gesprek met Robert Maaskant om de nieuwe hoofdtrainer te worden. Het is de bedoeling dat huidig coach Eric Hellemons gaat fungeren als rechterhand van de geboren Schiedammer.

NAC bezet de zeventiende plaats in de eredivisie en zegevierde dit seizoen slechts drie keer in competitieverband.

Volg alle updates op de transfermarkt