Feyenoord staat zondag tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Emmen uitgebreid stil bij het overlijden van Coen Moulijn.

De clubicoon, die met Feyenoord onder meer de Europa Cup 1 en de wereldbeker in 1970 won, overleed die dag exact vier jaar geleden, op 73-jarige leeftijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd legt zijn vrouw samen met de directie van Feyenoord een krans bij het standbeeld van Moulijn bij De Kuip.

Ook verzoekt Feyenoord alle supporters om in de elfde minuut van de wedstrijd een minuut lang applaus te laten horen, ter ere van de legendarische nummer 11.

Moulijn speelde in de jaren vijftig en zestig 38 interlands voor Oranje en scoorde daarin vier keer.

Trainingskamp

De selectie van Feyenoord vertrekt een dag na het oefenduel met Emmen naar Dubai voor een trainingskamp. De ploeg van coach Fred Rutten hervat de competitie op 18 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Het treffen met Emmen is een benefietwedstrijd ten bate van de Feyenoord Foundation, die zich inzet voor maatschappelijke projecten.

Begin 2014 leverde het oefenduel met stadgenoot Excelsior 106.000 euro op voor kankeronderzoek in het Erasmus-ziekenhuis van Rotterdam.