BOEDAPEST - Rubens Barrichello heeft de Grand Prix Formule 1 van Hongarije gewonnen. Het was de derde zege in de carrière van de Braziliaan, na de GP's van Duitsland in 2000 en Europa (Nürburgring) in dit seizoen.

Barrichello finishte in zijn Ferrari vlak voor zijn teamgenoot Michael Schumacher. Ze bezorgden hun werkgever de constructeurstitel, de twaalfde in de geschiedenis. Michael Schumacher was al wereldkampioen bij de coureurs. Barrichello steeg door zijn overwinning naar de tweede plaats in de algemeen klassement. Hij heeft 45 punten. Ralf Schumacher en de Colombiaan Juan Pablo Montoya staan gedeeld derde met 40 punten.

Kwalificatietraining

De Braziliaan Barrichello startte zondag voor de zesde keer in zijn carrière van pole-position bij de Grote Prijs van Hongarije. In de kwalificatietraining op het circuit in Boedapest zette de autocoureur met zijn Ferrari een snelste tijd van 1.13,333 neer.

Zijn Duitse teamgenoot en wereldkampioen Michael Schumacher liet met 1.13,392 de tweede tijd noteren. Schumachers broer Ralf werd in zijn BMW-Williams derde in 1.13,746.