Koen Verweij zal op 10 en 11 januari toch rijden bij het EK allround in het Russische Tsjeljabinsk.

De regerend wereldkampioen allround plaatste zich afgelopen weekend met een derde plaats bij het NK allround voor het Europees kampioenschap, maar liet na afloop weten dat hij twijfelde of het toernooi in zijn plannen paste.

Dinsdag meldt zijn ploeg Team Corendon in een persbericht dat Verweij in overleg met zijn coach Jan van Veen besloten heeft toch af te reizen naar Rusland.

"Ik heb nog wel even getwijfeld of ik wel of niet zou gaan", zegt de 24-jarige Noord-Hollander. "Maar ik heb een goed gevoel overgehouden aan het NK. We hebben goed gekeken naar de te volgen route richting de WK afstanden en het WK allround. Het EK allround past daar in. Er valt een titel te winnen en daar wil ik vol voor gaan."

Verweij was de enige schaatser van zijn geplaagde ploeg die zich plaatste voor het EK. Hij zal in Tsjeljabinsk worden begeleid door assistent-coach Peter Kolder, omdat Van Veen om persoonlijke redenen niet naar Rusland wil afreizen.

Piekmoment

Verweij begon door motivatieproblemen pas heel laat aan de voorbereiding op het huidige seizoen. Bij de NK afstanden eind oktober, begin november verraste hij zichzelf door zich te plaatsen voor de eerste World Cups, maar hij gaf aan dat zijn 'basis' niet groot genoeg was.

Daarom had de nummer twee van het EK van vorig jaar niet ingecalculeerd dat hij afgelopen weekend in Thialf de afsluitende 10 kilometer zou rijden, maar hij startte wel en haalde zelfs het eindpodium van het NK.

Na afloop gaf Van Veen direct aan dat hij verwachtte dat zijn pupil nu ook zou gaan uitkomen op het EK, maar Verweij zelf gaf aan nog twijfels te hebben.

"Ik wil graag pieken op de WK afstanden om er nog een mooi seizoen van te maken. Ik moet aan mezelf denken en me afvragen of het verantwoord is om het EK allround te rijden richting dat piekmoment."

Coach en schaatser hebben nu bepaald dat het verantwoord is om te starten, waardoor de Nederlandse mannenploeg bij het EK zal bestaan uit Sven Kramer, Wouter olde Heuvel en Verweij. Douwe de Vries is reserve.