Fernando Torres verruilt AC Milan op huurbasis voor Atletico Madrid. De 30-jarige Spanjaard kwam tussen 2001 en 2007 al uit voor de huidige Spaanse kampioen.

Atletico huurt Torres de rest van dit seizoen en de volledige komende jaargang.

De transfer zal op 5 januari definitief worden afgerond, zo meldt Atletico op de clubsite. Op die dag gaat de Italiaanse transfermarkt open.

Torres maakte op 27 mei 2001 op 17-jarige leeftijd zijn officiële debuut voor Atletico, dat toen uitkwam in de Segunda Division, het tweede niveau in Spanje, maar snel promoveerde naar de Primera Division.

In totaal werkte de aanvaller 244 duels af voor de club uit Madrid. Hij maakte 91 doelpunten.

Torres stapte halverwege 2007 over naar Liverpool, waar hij zich snel ontpopte tot een van de sterspelers in de Premier League.

Video: Atletico bevestigt komst Fernando Torres

Chelsea

Begin 2011 stapte de spits voor zestig miljoen euro over naar Chelsea. Zijn verblijf in Londen liep uit op een teleurstelling: Torres maakte slechts twintig goals in 110 Premier League-duels en verloor zijn basisplaats.

Vier maanden geleden werd de Spanjaard door Chelsea verhuurd aan AC Milan. De Italianen verzekerden zich afgelopen weekeinde van de transferrechten van Torres door hem definitief over te nemen van de 'Blues'.

Zijn periode bij Milan liep tot nu toe ook uit op een teleurstelling. Torres stond tijdens de eerste seizoenshelft slechts zeven keer in de basis en scoorde eenmaal in de competitie.

De 110-voudig Spaans international is verheugd met zijn terugkeer bij Atletico. "Eindelijk weer thuis. Dank aan iedereen die deze droom mogelijk heeft gemaakt", laat Torres op Twitter weten.

Volg alle updates van de transfermarkt