Marianne Vos heeft twee dagen na haar overwinning in de wereldbekerveldrit in Heusden-Zolder zondag ook de Superprestige in Diegem gewonnen. Mathieu van der Poel zegevierde bij de mannen.

De Nederlandse hield haar Franse ploeggenote Pauline Ferrand-Prevot van RaboLiv achter zich in het Brusselse voorstadje Diegem.

Het was pas de derde veldrit dit seizoen voor Vos. In de wereldbekercross in Namen werd ze vorige week tweede achter de Tsjechische Katerina Nash.

Van der Poel etaleerde ook weer eens zijn grote crosstalent. De 19-jarige Brabander won in stijl de wedstrijd bij de mannen. De jongeling plaatste op twee ronden voor het einde een versnelling die geen van zijn concurrenten kon beantwoorden.

De Belg Tom Meeusen eindigde als tweede. Diens landgenoot Kevin Pauwels reed op het besneeuwde parcours naar de derde plaats en hij verloor de leiding in het klassement aan Van der Poel.

De zoon van voormalig wereldkampioen Adrie van der Poel zegevierde ook al in de eerste rit uit de Superprestige in Gieten en voert het klassement aan met 77 punten. Pauwels heeft één punt minder. De Superprestige telt nog twee crosses (Hoogstraten en Middelkerke).

Van der Haar

Van der Poel profiteerde in de avondcross van Diegem, die werd verreden bij kunstlicht, van een schuiver van landgenoot Lars van der Haar.

De Nederlands kampioen, op tweede kerstdag de magistrale winnaar van de wereldbekercross in Heusden-Zolder, was actief in de kopgroep, maar gleed twee keer op dezelfde plek onderuit. Hij kon in de slotronde niet meer aanhaken bij Meeusen en Pauwels en finishte als vierde. Nog net voor David van der Poel, de oudere broer van Mathieu.

Sven Nys maakte in Diegem zijn rentree. De tweevoudig wereldkampioen was de afgelopen weken niet in vorm en had een rustpauze ingelast. Hij startte goed, maar moest allengs terrein prijsgeven en arriveerde pas als zestiende.