José Mourinho heeft zich lovend uitgelaten over Ronald Koeman. De Portugees is onder de indruk van wat zijn Nederlandse collega presteert met Southampton.

Mourinho en Koeman werkten in het seizoen 1999-2000 samen bij FC Barcelona als assistenten van Louis van Gaal. Zondag treffen de twee elkaar in de Premier League als Mourinho met Chelsea op bezoek komt bij Southampton.

''Ronald was een erg grote speler bij Barcelona, maar hij vertrok. Ik arriveerde in 1996 bij de club en Ronald kwam in 1999 terug'', blikt Mourinho terug.

''We hielpen elkaar, maar steunden vooral meneer Van Gaal omdat hij toen de baas was. Ik denk dat we ons werk behoorlijk goed deden.''

Geen druk

Koeman verrast dit seizoen met Southampton in de Premier League door na achttien wedstrijden de vierde plaats op de ranglijst in te nemen. Mourinho is echter niet verbaasd door het succes van 'The Saints'.

''Hij is een goede coach en ik ken de manier waarop hij wil voetballen. Toen ik hoorde dat hij het van Mauricio Pochettino ging overnemen, dacht ik dat hij de juiste man was.''

''Southampton is natuurlijk enkele belangrijke spelers kwijtgeraakt, maar ze waren zeer klinisch in hun keuzes. Ze kennen geen enkele druk omdat ze ver, heel ver verwijderd zijn van de degradatiezone en de titel niet mogelijk voor ze is. Ze zitten in een fantastische situatie om mooi voetbal te spelen'', aldus Mourinho.

De Portugees verdedigt met Chelsea zondag de koppositie in de Premier League. De Londenaren hebben drie punten voorsprong op Manchester City.

Wat is het programma van de Premier League rond de feestdagen? | Bekijk de stand in de Premier League