Hoewel het bestuur van Manchester United kwalificatie voor de Champions League voor aanvang van het seizoen als doelstelling formuleerde, richt manager Louis van Gaal zijn pijlen op de titel in de Premier League.

De twintigvoudig landskampioen bezet momenteel de derde plaats op de ranglijst, met liefst tien punten achterstand op koploper Chelsea. 'The Mancunians' zijn na zes zeges uit de laatste zeven competitieduels echter aan een flinke opmars bezig.

"Ons doel is nog altijd om het seizoen als kampioen af te sluiten", stelt Van Gaal in gesprek met de BBC. "Het is altijd de insteek om eerste te worden."

Van Gaal begon deze zomer aan zijn klus op Old Trafford in de wetenschap dat hij met United geen Europees voetbal zou spelen na een teleurstellende zevende plaats in het afgelopen seizoen. De beleidsbepalers verwachtten dan ook 'slechts' een plek in de top vier.

"Maar met mijn spelersgroep en de volledige technische staf proberen we meer te bereiken dan van ons verwacht wordt", blijft de Nederlandse oefenmeester optimistisch, het flinke gat met Chelsea en ook stadsgenoot City ten spijt.

Seizoensstart

United kende een bijzonder matig begin van het Premier League-seizoen, de slechtste sinds 1986. De 63-jarige Van Gaal had vanaf zijn aanstelling echter een driejarenplan voor ogen en behield het vertrouwen in zijn visie, wat resulteerde in een opmars op de ranglijst.

Vrijdag ontvangen 'The Red Devils' Newcastle United op Old Trafford. Daley Blind moet het traditionele treffen op Boxing Day nog aan zich voorbij laten gaan. Robin van Persie behoort wel tot de wedstrijdselectie voor het duel met de Nederlands getinte 'Magpies'.

Wat is het programma van de Premier League rond de feestdagen? | Bekijk de stand in de Premier League