Eigenaar Vincent Tan veranderde in 2012 zowel het tenue als het logo van Cardiff City en sindsdien is er veel kritiek op de Maleisiër. Ondanks komende supportersprotesten is hij niet van plan zijn aanpassingen terug te draaien.

"Ik raad de supporters af om te protesteren tegen de nieuwe clubkleuren, want ik verander niet van gedachten", aldus Tan donderdag tegen Sky Sports

Cardiff City speelde altijd in het blauw, maar draagt sinds 2012 een rood tenue. Bovendien is er nu een rode draak in het clublogo te zien. Tan eiste deze veranderingen in ruil voor de honderd miljoen pond die hij sinds 2010 in de club heeft gestoken.

Dit tot grote onvrede van de supporters van de club uit de Championship, die nieuwe protestacties zouden voorbereiden in het nieuwe jaar. Veel effect gaat dat waarschijnlijk niet hebben.

"Cardiff zal in het rood blijven spelen. Ik hoop dat de supporters daar achter gaan staan en de club steunen zodat we terug kunnen keren in de Premier League."

Woord gehouden

Volgens Tan is het niet meer dan logisch dat het tenue en logo van Cardiff City is aangepast. De 62-jarige eigenaar zegt dat alles volgens plan is gegaan.

"Er is afgesproken dat ik de clubkleuren en het logo mocht veranderen als ik miljoenen in de club zou steken. Op dat moment was iedereen daarover eens. Bovendien: de rode draak is ook het symbool van de vlag van Wales."