Roberto Mancini hoopt in de winterstop flink wat nieuwe gezichten te kunnen verwelkomen bij Internazionale. Lukas Podolski zou zo goed als zeker de overstap maken naar Milaan.

Volgens Corriere dello Sport is het de bedoeling dat Internazionale Podolski tot het einde van het seizoen huurt van Arsenal. Komt het daarna tot een transfer dan moeten de Italianen een bedrag van maximaal zes miljoen euro overmaken.

Podolski beklaagt zich regelmatig over het geringe aantal speelminuten dat hij in Londen van manager Arsène Wenger krijgt.

Andere namen op het verlanglijstje van Mancini zijn die van Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), Mohamed Salah (Chelsea), Ivan Perisic (VfL Wolfsburg), Lucas Leiva (Liverpool) en Alessio Cerci (Atletico Madrid).

"Lavezzi is een grote naam en hij kent de Serie A, maar hij zit bij Paris-Saint German", laat Mancini aan La Gazzetta dello Sport weten dat het wel een lastig verhaal gaat worden om de Argentijnse aanvaller daadwerkelijk in te lijven.

"Salah is een zeer interessant, jong doelwit. Datzelfde geldt voor Perisic. Een goede speler, alleen zal het niet eenvoudig worden om hem in te lijven. En we zouden Lucas’ ervaring goed kunnen gebruiken, maar hij ligt vast bij Liverpool. Clubs geven hun spelers niet zo makkelijk weg."

Cerci ziet volgens Mancini een transfer naar Italië wel zitten. "Cerci is een ontzettend sterke en belangrijke speler en als ik me niet vergis, wil hij terug naar Italië. We hebben wel een beetje geluk nodig. We moeten het hebben van spelers die niet veel spelen en elders niet zo gelukkig zijn."

Balotelli

Een overgang van Mario Balotelli, die ook onder contract staat bij Liverpool, lijkt uitgesloten. "Ik denk dat hij een goede kerst nodig heeft en daarna terug kan komen op zijn oude niveau", aldus Mancini.

"Als hij net zo goed wordt als voorheen, dan zou ik hem graag weer in mijn ploeg willen. Maar wie wil dat dan niet? Het is nu aan hem."

Internazionale is vooralsnog bezig aan een teleurstellend seizoen en is pas terug te vinden op de elfde plaats in de Serie A. De achterstand op nummer drie Lazio Roma bedraagt echter slechts zes punten.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A