Fernando Torres lijkt na 7,5 jaar terug te keren bij Atletico Madrid, de club waar de 30-jarige spits aan het begin van deze eeuw zijn carrière begon.

AC Milan, de club waarvoor Torres sinds de zomer op huurbasis uitkomt, meldt woensdag via het officiële tv-kanaal Milan Channel dat de onderhandelingen tussen de Italianen en Atletico in een 'vergevorderd stadium' zijn.

Torres staat tot medio 2016 onder contract bij Chelsea en is voor diezelfde periode verhuurd aan Milan. Atletico wil die deal nu overnemen van de 'Rossoneri'. Als tegenprestatie zou aanvaller Alessio Cerci voor een halfjaar in San Siro gaan spelen.

Volgens de Spaanse krant Marca zullen de clubs binnen een paar dagen een overeenkomst bereiken over de transfers.

82 goals

Torres maakte tussen 2000 en 2007 82 competitiegoals voor Atletico Madrid, waarna hij in 3,5 seizoenen bij Liverpool ook indruk maakte in de Premier League.

Sinds zijn overstap naar Chelsea in de winter van het seizoen 2010-2011 wist 'El Nino' steeds minder vaak het net te vinden. Ook in dit seizoen scoorde hij nog maar één keer voor Milan in tien competitiewedstrijden.

Atletico-president Enrique Cerezo hintte dinsdag al op een terugkeer van de verloren zoon. "Hij is niet hier, maar dat betekent niet dat hij hier niet zal komen", zei hij.