Cagliari heeft nog voor de kerstdagen een nieuwe coach gevonden. Oud-speler Gianfranco Zola mag gaan proberen de kwakkelende Italiaanse club van degradatie uit de Serie A te behoeden.

Dat meldt Cagliari woensdag op de clubsite. Zola zal op 28 december aan zijn nieuwe baan beginnen. Het is nog niet bekend voor hoe lang hij tekent.

De 48-jarige oud-international is de opvolger van de ervaren Zdenek Zeman, die dinsdag werd ontslagen vanwege de slechte prestaties van de club van Sardinië.

'I Rossoblu' staat na zestien wedstrijden slechts achttiende in de Serie A, een plaats die aan het eind van het seizoen zou leiden tot degradatie.

Chelsea

Zola is geboren op Sardinië en kwam de laatste twee seizoenen van zijn lange spelerscarrière uit voor Cagliari. In 2003-2004 leidde de kleine aanvaller de club naar de Serie A, waarna hij een seizoen later stopte.

Vervolgens werd de man die vooral furore maakte bij Chelsea coach van de Engelse clubs West Ham United en Watford. Een jaar geleden nam hij ontslag bij die laatste club.

Zola zal op 6 januari 2015 zijn debuut maken op de bank van Cagliari met een uitwedstrijd tegen Palermo.

Bekijk de stand in de Serie A