Liverpool-spits Mario Balotelli keert voor het duel van vrijdag tegen Burnley terug van een schorsing, maar hij zal waarschijnlijk niet in de basis starten. Liverpool-manager Brendan Rodgers geeft toe dat de Italiaan niet goed past in het systeem van de Engelse club.

"We hebben gezien dat onze manier van spelen niet de zijne is", aldus Rodgers woensdag op een persconferentie.

De coach is recent overgestapt van een 4-2-3-1- naar een 3-4-3-systeem om zijn aanval meer stootkracht te geven. Met de nieuwe speelwijze is het vroeg druk zetten, waarmee Liverpool vorig seizoen ook succesvol was, weer extra belangrijk geworden. Dat is echter niet de grootste kwaliteit van Balotelli.

"We weten dat Mario sterk is in en rond de zestienmeter. Maar het druk zetten behoort niet echt tot zijn spel. En dat is wel nodig om te kunnen scoren," verzuchtte Rodgers. 

"We proberen het beste uit onze spelers te halen en de kwaliteiten die ze hebben te benutten. Daar concentreren we ons op. Het belangrijkste is dat we weer een extra speler hebben om op te stellen."

Suarez

Balotelli is de vervanger van de in de zomer naar FC Barcelona vertrokken Luis Suarez, maar dat is tot nu toe geen groot succes. De oud-speler van Manchester City werd voor 16 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) gehaald, maar heeft pas twee doelpunten gemaakt in vijftien wedstrijden.

Liverpool presteert als ploeg voorlopig ook slecht in de Premier League. De nummer twee van vorig seizoen staat slechts tiende. De laatste weken, met een geflatteerde nederlaag tegen Manchester United (3-0) en het gelijkspel tegen Arsenal, lijkt het echter wat beter te gaan.

"Wij zijn op ons best als we agressief spelen", legde Rodgers uit waarom hij in die duels in een ander systeem speelde. "We hadden wat goede resultaten nodig en we waren op zoek naar een oplossing om de intensiteit en het tempo weer terug te krijgen in ons spel."

De 'Reds' spelen in de komende acht dagen tegen Burnley, Swansea City en Leicester City.

Bekijk het Premier League-programma tijdens de feestdagen | Bekijk de stand in de Premier League