Heerenveen heeft over het seizoen 2013/2014 een nettoverlies van 4,2 miljoen euro geboekt. 

Dat staat in het woensdag gepubliceerde jaarverslag van de eredivisionist.

De Friese club haalde in het afgelopen seizoen een omzet van 21,3 miljoen euro, een daling van meer dan 2 miljoen euro ten opzichte van het seizoen ervoor.

Desondanks viel de hoogte het bestuur van de club nog mee. In de begroting voor 2013/2014 was rekening gehouden met een omzet van 20,3 miljoen.

Transfers

Over het lopende seizoen denkt Heerenveen weer winst te gaan maken. De club baseert de positieve verwachtingen voor dit seizoen onder meer op de transfers van Alfred Finnbogason, Hakim Ziyech en Bilal Basaçikoglu.

Het drietal werd afgelopen zomer verkocht aan respectievelijk Real Sociedad, FC Twente en Feyenoord. De opbrengsten daarvan komen op de jaarrekening van het huidige seizoen en niet op die van 2013/2014.

Naast die extra inkomsten, wist Heerenveen over het afgelopen seizoen al een sterke daling van de personeelskosten te realiseren. Die kosten vielen, mede door afvloeiing van personeel, meer dan lager 1,5 miljoen euro lager uit: 11,8 miljoen euro.

Sponsoring

Maar Heerenveen zet zich de komende jaren niet alleen in om de kosten binnen de perken te houden, er wordt ook hard gewerkt om de inkomsten weer te laten stijgen. Dat moet met name komen uit de sponsoring, die de afgelopen vijf jaar met 37 procent is gedaald. 

De club wijt die vermindering aan de recessie en de organisatorische onrust die heerste bij Heerenveen. Ook het aantal seizoenkaarthouders daalde, van 20.000 naar 17.000.

Inmiddels heeft Heerenveen met een grondige restyling van een deel van het stadion gezorgd voor nieuwe commerciële mogelijkheden binnen de club. Daardoor ziet de club al een positieve ontwikkeling in de sponsopbrengsten. Die lijn moet de komende jaren worden doorgetrokken.