Jorrit Bergsma treft zaterdag op de eerste dag van het NK allround in Thialf zijn voormalig teamgenoot Bob de Jong op de 5000 meter.

De rijder van Team Clafis reed vorig seizoen nog samen met De Jong, die nu voor Team New Balance uitkomt, bij de toenmalige BAM-ploeg van coach Jillert Anema.

Bergsma debuteert komend weekend in Heerenveen op het NK allround. De Fries begint aan zijn toernooi met een rit tegen Willem Hoolwerf op de 500 meter.

Sven Kramer, vijfvoudig nationaal kampioen, is tijdens de loting zowel op de 500 meter (zesde rit) als de 5000 meter (negende rit) aan Jos de Vos gekoppeld.

Titelverdediger Koen Verweij (Team Corendon) neemt het op de 500 meter in de twaalfde en laatste rit op tegen teamgenoot Jan Blokhuijsen. Op de 5000 meter fungeert Thom van Beek als tegenstander van Verweij.

Bij de vrouwen rijdt titelhoudster Yvonne Nauta op de 500 meter tegen Manouk van Tol. Rivaal Ireen Wüst neemt het op tegen Sanneke de Neeling. Op de 3000 meter strijdt Nauta tegen Jorien Voorhuis en Wüst tegen Linda de Vries in de laatste rit.

Olde Heuvel voelt zich 'beter dan ooit' voor NK allround