FC Utrecht heeft zich versterkt met de Franse jeugdinternational Sébastien Haller. De spits komt op huurbasis over van Auxerre.

De 'Domstedelingen' hebben ook een optie tot koop bedongen op de 20-jarige aanvaller, zo meldt FC Utrecht woensdag op de website.

Haller heeft vijftig wedstrijden achter zijn naam staan voor Auxerre, dat tegenwoordig uitkomt in de Ligue 2. Afgelopen zaterdag was hij al aanwezig bij de 3-0 zege van FC Utrecht bij AZ.

"Ik heb een aantal dagen doorgebracht in Utrecht en ben aangenaam verrast door de club en de stad", vertelt Haller, die 33 jeugdinterlands achter zijn naam heeft staan. "De gesprekken die ik had met de trainer en de staf hebben de doorslag gegeven om voor FC Utrecht te kiezen."

Stootkracht

Haller lijkt in eerste instantie de vervanger te worden van spits Ruud Boymans, die drie maanden aan de kant staat door een enkelblessure. Maar volgens Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff is de Fransman ook het type speler dat nog ontbrak in de selectie van trainer Rob Alflen.

"Wij denken dat hij, met zijn stootkracht, doorzettingsvermogen en doelgerichtheid, van toegevoegde waarde voor de ploeg kan zijn. Een talent", aldus De Kruijff.

"De financiële situatie van Auxerre en de positie van Sébastien bij die club, maakt het dat we nu kunnen toeslaan."