Lars Boom heeft Parijs-Roubaix en de proloog van de Tour de France als hoofddoelen bij zijn eerste seizoen in dienst van Astana.

"Ik wil tenminste één klassieker winnen en als ik Parijs-Roubaix win, is mijn seizoen meteen perfect", vertelt de Brabander in gesprek met het Spaanse BiciCiclismo.

De 28-jarige Boom, die elf jaar voor Rabobank en later Belkin reed, staat in het voorjaar aan de start van de Tour Down Under, Strade Bianche, Parijs-Nice, Milaan-San Remo, Dwars door Vlaanderen, de E3 Prijs, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Boom heeft op het trainingskamp van Astana in Italië hard gewerkt om klaar te zijn voor die reeks. "Dit schema is perfect voor mij. Ik hoop vier weken achter elkaar een goed niveau te halen en het in al die races goed te doen."

Tour

Na de klassiekers gaat Boom zich richten op de proloog van de Tour de France, die op 4 juli in Utrecht verreden wordt. "Dat is mijn grote persoonlijke doel. Daarnaast willen we natuurlijk het klassement winnen met Vincenzo Nibali."

"De tijdrit is al jaren mijn specialiteit, al heb ik de laatste jaren minder goed resultaten laten zien. Ik wil me dit jaar verbeteren op de korte en lange tijdritten. Dat is belangrijk voor mij en het team."

Boom is tevreden dat Astana ondanks de dopingperikelen bij de opleidingsploeg een licentie heeft gekregen voor de World Tour, al vreesde hij daar nooit echt voor.

"Het was niet ideaal, maar ik ben altijd overtuigd geweest van een schone gang van zaken bij Astana. Ik ben blij dat we op een normale manier kunnen beginnen."