Eljero Elia komt de rest van dit seizoen in actie voor Southampton. De 27-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Werder Bremen.

Dat heeft Werder-trainer Thomas Eichin aan de Duitse krant Bild laten weten.

Elia was de afgelopen maanden nauwelijks in het shirt van de Duitse laagvlieger te bewonderen. Hij speelde dit seizoen slechts negen officiële duels.

Southampton, waar Ronald Koeman de scepter zwaait, heeft tevens een optie tot koop bedongen. Mocht de club uit de Premier League Elia definitief willen overnemen, dan moet Southampton 5,5 miljoen euro naar Werder overmaken.

Goede optie

Koeman zei dinsdag op de persconferentie al dat hij Elia graag naar zijn club ziet komen. "We hebben ten minste één speler nodig voor de voorhoede, omdat we Sadio Mané verliezen in januari. Hij gaat naar de Afrika Cup."

"Elia is een goede optie. Hij was Nederlands international, maar heeft niet zo'n goede periode gehad in Duitsland, maar ik geloof in zijn kwaliteiten."

Elia speelt sinds de zomer van 2012 voor Werder. De vleugelspeler kwam eerder uit voor Juventus, Hamburger SV, FC Twente en ADO Den Haag.