Team Roompot Orange Cycling mag starten in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. De nieuwe wielerploeg heeft een startbewijs gekregen voor onder meer de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en Gent Wevelgem.

Dat maakte ploegleider Erik Breukink dinsdag bekend tegenover de NOS.

"We mogen het openingsweekend (27 en 28 februari) rijden met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne en daarnaast ook alle Flanders Classics", aldus Breukink.

De ploegleider wacht nog op toezeggingen van Tour-organisator ASO, die ook verantwoordelijk is voor de organisatie van Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "Zij moeten de startbewijzen verdelen onder vrij veel ploegen. Wat dat betreft kennen we onze plek", stelt Breukink.

De ploeg van Johnny Hoogerland begint het wielerseizoen na een trainingskamp in Spanje met de Ster van Bessèges van woensdag 4 tot en met zondag 8 februari. 

Daarna volgen de Ruta del Sol, Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en de (semi-)klassiekers Dwars door Vlaanderen, de E3 Prijs, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.