Het zeiljacht van het Deense Team Vestas Wind is eindelijk van het rif gehaald bij Reunion Island in de Indische Oceaan, waar het 29 november tijdens de tweede etappe van de Volvo Ocean Race op vastliep. 

Bergers zijn drie dagen bezig geweest de boot van de rotsen af te tillen. ''Beschadigd, maar wel als één geheel. Niet slecht voor een boot die met 35 kilometer per uur aan de grond vastliep'', valt te lezen op de officiële website van de zeilrace om de wereld.

De Vestas is op een voorbijvarend schip gehesen en zal worden afgeleverd op Mauritius. Vandaar zal het jacht eerst naar Maleisië worden vervoerd en daarna naar een nog onbekende bestemming in Europa.

Het team wil alles op alles zetten om de Volvo Ocean Race met een gerepareerde boot voort te zetten. De derde etappe begint op 3 januari vanuit Abu Dhabi.

Verbraak

De boot liep vast door een navigatiefout van het Nederlandse bemanningslid Wouter Verbraak.

Verbraak weet nog niet of hij in de Volvo Ocean Race als navigator mag terugkeren op de boot van Team Vestas Wind. 

''Of ik terugkom in het team, dat is niet aan mij. Het is ook nog niet bekend'', meldde Verbraak maandag via een persbericht van de organisatie.

''Chris Nicholson is de schipper en beslist. Ik hoop dat ik met het toegeven van mijn fout een eerste stap in de goede richting heb gezet.''