Trainer José Mourinho heeft zich lyrisch uitgelaten over Chelsea nadat zijn ploeg maandagavond met 2-0 zegevierde bij Stoke City.

''Het was een fantastisch optreden. Alle spelers presteerden ongelooflijk sterk'', zei de coach van de Engelse koploper.

Met een loodzware serie van drie wedstrijden in zeven dagen voor de boeg, was Mourinho zeer content met deze opsteker. Vooraf was hij er immers niet gerust op geweest.

''We hadden onze speelwijze wat aangepast omdat het bij Stoke lastig winnen is. Maar de spelers gingen daar stuk voor stuk uitstekend mee om.'' 

''Dit was zo'n overwinning die meer oplevert dan alleen drie punten'', vervolgde de Portugees zijn lofzang. ''Ik proefde de juiste spirit bij mijn spelers en voelde dat ze klaar zijn voor de titelstrijd.''

Kerst

Chelsea staat in de Premier League-stand drie punten boven nummer twee Manchester City. De laatste drie keer dat de Londenaren met Kerst koploper waren resulteerde dat in de landstitel.

''Maar het verleden telt niet. We staan nu vanaf de eerste competitieronde bovenaan omdat we tot nu toe het beste team zijn. Ons programma in deze periode is echter zwaarder dan dat van wie dan ook.''

De 'Blues' ontvangen op Tweede Kerstdag het verrassend goed presterende West Ham United, spelen twee dagen later uit tegen het Southampton van trainer Ronald Koeman en gaan op 1 januari op bezoek bij Tottenham Hotspur.

Bekijk de stand in de Premier League