Jonathan De Guzman heeft maandagavond met Napoli de Italiaanse Super Cup gewonnen ten koste van Juventus.

De finale, die in Doha werd gespeeld, werd beslist na een strafschoppenserie waarin liefst achttien strafschoppen werden genomen. Het werd daarin 6-5 voor Napoli. De Guzman was in de verlenging al gewisseld.

Na verlenging was de stand 2-2. Carlos Tevez scoorde tweemaal voor Juventus, maar Gonzalo Higuain deed hetzelfde voor Napoli. Bij zijn eerste doelpunt werd hij bediend door De Guzman.

Het was voor het derde jaar op rij dat Juventus speelde om de Super Cup. Twee jaar geleden was het na verlenging nog te sterk voor Napoli (4-2) en vorig jaar won het met 4-0 van Lazio Roma.

De ploeg uit Napels veroverde de beker voor de tweede keer in de historie: eerder gebeurde dat in 1990.

Tevez

Al na vijf minuten stond Juventus op voorsprong tegen Napoli. Tevez profiteerde van defensief geklungel bij Napoli. Raul Albiol en Kalidou Koulibaly liepen elkaar in de weg, waarna de Argentijn wel raad wist met het buitenkansje.

Na een kwartier was Napoli dicht bij de gelijkmaker, maar Marek Hamsik schoot de bal tegen de paal. Niet veel later was Tevez gevaarlijk met twee schoten, maar hij vond beide keren doelman Rafael Cabral op zijn weg.

In de tweede helft kwam Napoli dan toch langszij. Nadat Gonzalo Higuain en Jose Callejon al kansen hadden gemist, was Higuain vervolgens wel trefzeker uit een fraaie voorzet van De Guzman.

Verlenging

In de verlenging was het echter opnieuw Juventus dat de leiding nam. Tevez rondde knap af na goed voorbereidend werk van Paul Pogba.

Napoli leek niet meer in staat om nog terug te komen, maar vlak voor het verstrijken van de speeltijd was het Higuain die met zijn tweede treffer van de avond een penaltyserie afdwong.

Daarin werden liefst achttien strafschoppen genomen. Doelman Cabral werd de held voor Napoli door uiteindelijk de beslissende strafschop te stoppen. Hij maakte daarmee onder meer de misser van oud-PSV'er Dries Mertens goed.