Olympiakos-trainer Michel heeft maandag hard uitgehaald naar Ibrahim Afellay, die door FC Barcelona wordt uitgeleend aan de Griekse kampioen.

"Afellay is een rebel, hij is nog een kind", zei Michel tegen het Spaanse radiostation Cadena SER over de aanvallende middenvelder. "Als hij niet verandert zal hij bij elke club problemen krijgen."

De kritiek van Michel lijkt het gevolg van een conflict tussen de trainer en de 48-voudig international. Woensdag tegen Panionios werd Afellay al na een halfuur gewisseld, waarna hij direct naar de kleedkamer liep. 

Vervolgens hoorde de 28-jarige Afellay niet tot de selectie van Olympiakos voor het duel van zaterdag bij Kalloni, dat met 5-0 gewonnen werd.

Na de wedstrijd berichtten diverse media dat Olympiakos het huurcontract van Afellay wil beëindigen, waardoor hij terugkeert naar Barcelona.

Raiola

Zaakwaarnemer Mino Raiola spreekt tegen het AD echter van een storm in een glas water. "Afellay is juist bezig aan een geweldig seizoen. Hij heeft ruim twee jaar aan de kant gestaan, maar hij is terug op het hoogste niveau bij zijn club en Oranje."

"Wat ons betreft is er helemaal niets aan de hand, alles is opgeblazen. En de uitspraken van de trainer? Ook opgeblazen. Ik heb het er zelfs nauwelijks met Ibrahim over gehad, dat zegt volgens mij alles", aldus Raiola.

Volgens de zaakwaarnemer is er dan ook geen sprake van dat Afellay voortijdig terugkeert bij Barcelona. "Normaal gesproken blijft hij tot het einde van het seizoen, tenzij er nu al iets langskomt waar hij gewoon niet omheen kan. Er is volop interesse."

Acht wedstrijden

Afellay speelde tot nu toe acht wedstrijden voor de Griekse club waarin hij twee keer scoorde. Vorig seizoen kwam hij bij Barcelona mede door blessureleed niet verder dan één invalbeurt.

In het seizoen 2012/2013 werd Afellay ook al uitgeleend door Barcelona. Destijds speelde hij voor Schalke 04 waar hij twee keer scoorde in tien Bundesliga-wedstrijden.