Gertjan Verbeek was maandag bij zijn presentatie als nieuwe coach van VfL Bochum duidelijk over zijn doel bij de Duitse club: hij wil op korte termijn promoveren.

"De club en ik hebben de ambitie om zo snel mogelijk in de Bundesliga te komen", zei Verbeek, die zondag overeenstemming bereikte met zijn nieuwe club.

De 52-jarige Nederlander zette maandag zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2016 aan Bochum bindt. Hij is bij de huidige nummer elf van de tweede Bundesliga de opvolger van Peter Neururer, die begin deze maand moest vertrekken.

"De uitdaging is om aantrekkelijker voetbal te spelen en meer punten te halen", stelde Verbeek. "Ik probeer altijd voetbal te spelen dat leuk is voor de fans. En het is altijd leuker als je de bal hebt."

De voormalig verdediger bekeek zondag al de thuiswedstrijd van Bochum tegen Erzgebirge Aue (1-1). Hij is niet ontevreden over het niveau van zijn nieuwe ploeg. "Ze kunnen zeker goed voetballen, daar is geen twijfel over mogelijk."

Bayern

Verbeek werd acht maanden geleden ontslagen bij 1. FC Nürnberg. De oud-trainer van Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ neemt assistent Raymond Libregts mee naar Duitsland.

Het Nederlandse duo maakt zijn competitiedebuut op de bank op 7 februari 2015 met een uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin. In voorbereiding op dat duel oefent Bochum op 23 januari tegen Bayern München.