Sven Kramer heeft zijn contract bij Lotto-Jumbo met een jaar verlengd. De Fries ligt nu tot 2016 vast bij de formatie van coach Jac Orie.

"We hebben in een vroegtijdig stadium afgesproken dat we over contractverlenging zouden praten indien de samenwerking wederzijds goed bevalt en er voor langere termijn zekerheid zou zijn", vertelt Kramer maandag op de website van Lotto-Jumbo.

"Nadat Lotto en Jumbo bekendmaakten de ploeg voor de komende twee jaar te ondersteunen, was het dan ook een logisch vervolg dat ik me langer aan Loto-Jumbo zou verbinden."

De 28-jarige Fries is de eerste schaatser die verzekerd is van nog een seizoen bij Lotto-Jumbo. Hij kwam eerder dit jaar over van de TVM-ploeg, die ophield te bestaan.

Naast Kramer is ook zijn coach Orie blij dat de drievoudig olympisch kampioen langer vastligt. "Kramer is natuurlijk een geweldig groot talent en de samenwerking verloopt vanaf de eerste dag hartstikke goed. Ik ben er van overtuigd dat Sven de komende tijd op zijn afstanden progressie gaat boeken’’, aldus Orie.

Goud

Kramer pakte in zijn eerste maanden bij de gecombineerde schaats- en wielerploeg goud op de 1.500 en 5.000 meter bij de NK afstanden.

Naast Kramer rijden onder anderen Jan Smeekens, Hein Otterspeer, Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Diane Valkenburg en Annette Gerritsen voor de ploeg van Lotto-Jumbo die dit jaar is opgericht.

Onder meer Wilco Kelderman, Robert Gesink en Laurens ten Dam staan bij de wielerploeg onder contract.