Als het aan aanvoerder Jordy Clasie ligt, hoeft Feyenoord in de komende transferperiode niet op zoek te gaan naar winteraankopen.

"Ik ga ervan uit dat er niks komt en dat we met dit team het seizoen afmaken. Daar heb ik dan alle vertrouwen in", aldus de middenvelder.

"Spelers die een versterking zijn voor de groep zijn altijd welkom, maar we hebben met het beleid van de club en geld te maken."

De 23-jarige Clasie sluit in ieder geval uit dat hij zelf Feyenoord verlaat in de winter. De geboren Haarlemmer verlengde zijn contract deze zomer immers tot medio 2018.

"Ik wist toen wat ik deed en kan daar niet meer op terugkomen. Ik maak dit seizoen af bij Feyenoord, wat er ook gebeurt."

Happy

De magere 1-0 zege bij NAC Breda zorgde ervoor dat Feyenoord toch met een positief gevoel de winterstop ingaat, al dreunde de midweekse 4-3 nederlaag bij PSV nog wel even door.

"Iedereen was daar boos over en we hebben een enorme klap gekregen, maar als ploeg zijnde moesten we door. Met deze overwinning kunnen we goed op vakantie."

Mede door het succesvolle WK met Oranje kijkt Clasie tevreden terug op zijn 2014, al steekt het dat hij met Feyenoord nog geen prijzen heeft gewonnen.

"Ik ben hier gebleven om me te ontwikkelen, maar ik wil gewoon prijzen winnen en dat wordt bij deze club ook verwacht. Het werkt alleen zo in het voetbal dat er momenten voorkomen dat we altijd happy zijn en periodes dat het niet zo is."

Verwerken

De kans op een prijs is dit seizoen ook flink geslonken nu Feyenoord in de eredivisie twaalf punten achter staat op koploper PSV en uitgeschakeld is in de beker. In de Europa League wacht wel een ontmoeting met AS Roma in de eerste knock-outronde.

"We moeten ons niet meer op de titel richten, er niet eens over praten. Vanaf nu bekijken we het gewoon wedstrijd per wedstrijd. De klappen die we hebben gekregen, moeten we verwerken en als groep sterk blijven."

De winterstop komt in dat verwerkingsproces wellicht als geroepen voor de nummer drie van de eredivisie na een week waarin ook tegen AZ twee punten werden verspeeld. Clasie voelt zich fysiek echter nog prima.

"Ik heb geen pijntjes en kan dit ritme van twee wedstrijden per week nog volhouden. Toch is een vakantie altijd lekker. Even weg met het gezin, want ik ben ook niet zo vaak thuis."

Kazim-Richards voelt zich bij Feyenoord 'eindelijk echt thuis' | El Ahmadi: 'Iedereen snakt naar de winterstop'

Bekijk de stand in de eredivisie