Robin Haase en Richel Hogenkamp hebben zondag de titel gepakt bij de Nederlandse kampioenschappen tennis in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Haase was in de mannenfinale te sterk voor Thiemo de Bakker: 7-5 7-5. Het is voor de 27-jarige Hagenaar zijn vierde eindzege bij de NK. Hij won eerder in 2006, 2009 en 2011.

In het begin van de eerste set brak De Bakker meteen door de service van Haase. De nummer 83 van de wereld herstelde zich in de volgende game. In de slotfase van de set pakte Haase nog een keer de servicegame van zijn tegenstander en verzekerde zich daarmee van de setwinst.

In de tweede set kreeg Haase in de vierde game al een handvol breekpunten, maar benutte deze niet. Op 5-5 forceerde hij de beslissende breek en besliste de partij met 7-5.

Haase was tevreden over zijn week in Rotterdam. "Het is mijn vierde titel. Ik ben hier echt heel blij mee. Ik zit nog midden in de training, maar als je hier meedoet, wil je toch winnen. Het is mooi dat het is gelukt. Dit is een mooie start van het nieuwe seizoen.''

Hogenkamp

Bij de vrouwen versloeg Hogenkamp in de finale Bibiane Weijers, voor haar huwelijk bekend als Schoofs, met 6-1 7-5. De Doetinchemse kroonde zich in 2009 ook tot nationaal kampioene.

Hogenkamp pakte de eerste set overtuigend. In het tweede bedrijf nam Weijers het initiatief en liep uit naar 4-0, maar ze kon deze marge niet vasthouden. Hogenkamp kwam terug tot 5-5, brak Weijers daarna opnieuw en maakte de partij op haar eigen service met 7-5 af.

Hogenkamp was na afloop blij met haar vorm bij de NK. "Ik ben twee weken geleden begonnen met trainen. Dit was voor mij een test om te kijken hoe ik er voor sta in de aanloop naar het begin van mijn seizoen in Australië. Ik denk dat ik kan terugkijken op een goede week'', zei de winnares na afloop.

Haase hoopt met nieuwe coach op bliksemstart in 2015