Gertjan Verbeek gaat opnieuw in Duitsland aan de slag. De 52-jarige trainer kwam zondag een contract overeen met VfL Bochum, dat uitkomt in de tweede Bundesliga.

Volgens technisch directeur Christian Hochstätter wordt Verbeek maandag om 13.00 uur gepresenteerd. Dan zal ook bekend worden gemaakt voor hoeveel jaar de trainer heeft getekend. Verbeek neemt assistent Raymond Libregts mee naar Bochum.

Verbeek zat zondag op de tribune bij de thuiswedstrijd van Bochum tegen Erzgebirge Aue. Hij zag hoe zijn nieuwe ploeg ontsnapte aan een nederlaag, door een doelpunt in de laatste minuut van Tobias Weis (1-1). Bochum staat op de elfde plaats in de tweede Duitse divisie.

De oud-trainer van Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ werkte vorig seizoen al een tijdje in Duitsland bij 1. FC Nürnberg. Verbeek werd toen echter na een half jaar ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten.

Verbeek is bij Bochum de opvolger van Peter Neururer, die begin deze maand moest vertrekken. Onder interim-trainer Frank Heinemann speelde de Duitse club daarna drie keer gelijk. 

Debuut

Bochum pendelde de laatste decennia vaak tussen de eerste en tweede Bundesliga. Sinds 2010 komt de ploeg uit op het tweede niveau. Afgelopen seizoen kwam de club uit de westelijke deelstaat Nordrhein-Westfalen niet verder dan de vijftiende plek. Verbeek moet ervoor zorgen dat Bochum gaat klimmen op de ranglijst.

De trainer oefent op 23 januari met zijn nieuwe ploeg tegen Bayern München en maakt op 7 februari zijn officiële debuut in de competitiewedstrijd tegen Union Berlin.