Ryan de Vreede heeft zondag niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste ronde van het WK darts. De Nederlander verloor kansloos van de als achtste geplaatste Dave Chisnall (3-0).

De Vreede, op het laatste moment aan het deelnemersveld toegevoegd nadat Richie Burnett zich vanwege persoonlijke redenen had teruggetrokken, won in totaal maar drie legs.

Chisnall haalde ook niet zijn beste niveau, maar bleef toch simpel overeind. In de tweede ronde treft de Engelsman Benito van de Pas, die zondag verrassend won van de als 25e geplaatste Paul Nicholson: 3-2.

Van de Pas begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de Australiër en trok de eerste set met liefst 3-0 naar zich toe.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Mede door een 116 finish was Nicholson duidelijk met 3-0 de sterkste.

In de derde set had Nicholson aan één break genoeg om aan het langste eind te trekken. De Nederlander toonde vervolgens in de rest van het duel karakter en won de twee resterende sets met 3-2 en 3-0.

Meulenkamp

Ron Meulenkamp slaagde er net als De Vreede niet in om de tweede ronde te bereiken. De Hogevener was niet opgewassen tegen voormalig wereldkampioen Mark Webster, als 31e ingeschaald: 3-1.

Meulenkamp kon Webster in de eerste twee sets niet breken en kwam al snel op een 2-0 achterstand. De Nederlander won nog wel knap de derde set, maar kon die lijn in de vierde niet doorbreken.

Eerder bereikten titelverdediger Michael van Gerwen en Jelle Klaasen in Londen al de laatste 32. Ryan de Vreede komt later op zondag nog in actie.

Bekijk het programma en de uitslagen van het WK darts