Gertjan Verbeek wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van het Duitse VfL Bochum, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.

Dat bevestigde de oud-trainer van onder meer sc Heerenveen, Feyenoord en AZ zaterdag bij FOX Sports.

"We zijn nog steeds in gesprek. Zondag ga ik er nog een keer heen, dan praten we nog een keer met elkaar en dan zullen we zien of we eruit komen", aldus Verbeek.

Volgens de 52-jarige oefenmeester is er de voorbije weken over en weer contact geweest en zal er op zeer korte termijn een beslissing genomen worden.

"Zij zijn een keer naar Nederland geweest en ik ben een keer naar Duitsland geweest. We zitten in een afrondende fase, het gaat nu nog om de details, maar daar kan altijd nog een 'nee' uitrollen."

Voorwaarden

Verbeek woont zondag een wedstrijd van Bochum bij. Hij zal niet zomaar zijn handtekening onder een verbintenis in Duitsland zetten.

"Ik heb bepaalde voorwaarden, maar die heeft de club ook. Als iedereen op een gegeven moment op één lijn zit, dan worden er handtekening gezet. Dat moet nu vrij snel gebeuren, want ik ga maandag op vakantie."

Verbeek zit zonder club sinds hij eind vorig seizoen ontslagen werd bij 1. FC Nürnberg, dat daarna degradeerde uit de Bundesliga. Hij staat ervoor open om opnieuw in Duitsland aan de slag te gaan.