FC Dordrecht heeft zaterdagavond door een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen het eerste punt in een thuisduel gepakt dit seizoen. FC Utrecht rekende in Alkmaar al in de eerste helft af met AZ: 3-0.

Robin Gosens was de gevierde man bij FC Dordrecht in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De middenvelder maakte zeven minuten voor tijd de gelijkmaker namens de hekkensluiter : 1-1.

De vorige keer dat FC Dordrecht in de eredivisie een punt in eigen huis veroverde, was op 28 mei 1995. Toen won het met 5-1 van FC Volendam.

FC Groningen kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Michael de Leeuw vlak voor rust. De spits kopte binnen op aangeven van Jarchinio Antonia.

In de tweede helft werd FC Dordrecht wat sterker en dat betaalde zich ook uit in een doelpunt. Gosens schoot binnen na een afgeslagen corner en zijn van richting veranderde schot eindigde achter doelman Sergio Padt.

FC Groningen blijft door het gelijkspel op de achtste plaats staan in de eredivisie, met één punt achterstand op FC Twente. FC Dordrecht blijft hekkensluiter, maar heeft het gat met NAC Breda wel verkleind tot zes punten. De nummer zeventien van de eredivisie komt zondag nog in actie tegen Feyenoord.

AZ-FC Utrecht

FC Utrecht rekende in het AFAS Stadion door een zeer sterke eerste helft eenvoudig af met AZ.

Edouard Duplan had na minder dan een halfuur al twee goals achter zijn naam staan. Na elf minuten kopte de Fransman raak uit een vrije trap van Tommy Oar en een kwartier later schoot hij raak uit de draai: 2-0.

AZ-coach John van den Brom greep in door Dabney dos Santos al na dertig minuten van het veld te halen en Steven Berghuis te brengen, maar nog voor rust werd het ook 3-0. Mark Diemers schoot na 37 minuten raak.

Utrecht, dat na rust de voorsprong simpel kon verdedigen, staat negende met 23 punten, terwijl AZ de nummer vijf is met vijf punten meer.

Van den Brom ziet kansloos AZ: 'Met z'n allen gefaald'

Bekijk de uitslagen en de stand in de eredivisie