De Nederlandse rugbyclubs hebben zaterdag het reddingsplan aangenomen waarmee de zorgelijke financiële situatie van de bond NRB opgelost moet worden.

Een meerderheid (85 procent) van de 79 clubs die de bijzondere ledenvergadering in Amsterdam bijwoonde, stemde voor het reddingsplan. 

Volgens de NRB was op korte termijn 1,2 miljoen euro nodig om faillissement van de rugbybond te voorkomen. Om dit bedrag binnen te halen, vroeg om steun van de leden.

Senioren moeten voor 1 februari 80 euro overmaken, junioren 40 euro. Uiteindelijk moet deze bijdrage van de 10.000 leden neerkomen op een bedrag van 675.000 euro.

''Verschillende crediteuren dragen in totaal voor 400.000 euro bij'', vertelde interim-voorzitter Janhein Pieterse. ''Zo raken we de schuld van zo'n één miljoen euro kwijt.''

Tegen

Eerder deze week werd nog bekend dat de clubs uit het noorden van Nederland tegen zouden stemmen.

''Dit omdat de bedragen die de bond vraagt te hoog zijn en omdat er geen sprake is van duidelijkheid. Er is geen vertrouwen dat het bij deze eenmalige gewenste betaling zal blijven'', aldus Bram Bloemerts, bestuurslid van rugbyclub Dwingeloo.