Lindsey Vonn heeft zaterdag in Val d'Isère opnieuw een wereldbekerwedstrijd op haar naam geschreven. De Amerikaanse skiester was de beste op de afdaling.

Vonn boekte al haar 61e zege in een wereldbekerwedstrijd. Ze heeft nog één overwinning nodig om op gelijke hoogte te komen met de Oostenrijkse recordhoudster Annemarie Moser-Pröll.

In Val d'Isère bleef de Amerikaanse de Oostenrijkse Elisabeth Görgl en de Duitse Viktoria Rebensburg voor. Zij werden gedeeld tweede op 0,19 seconde van Vonn.

De zege was speciaal voor Vonn, omdat ze een jaar geleden in Val d'Isère geblesseerd raakte aan haar knie. Tijdens haar revalidatie van een gescheurde band in haar rechterknie, scheurde ze die band in dezelfde knie opnieuw. Daardoor miste ze begin dit jaar de Olympische Spelen in Sotsji.

Vonn is echter goed teruggekomen van haar blessureleed, want ze was twee weken geleden bij haar rentree in Lake Louis ook al de sterkste op de afdaling. 

Super-G

De kans op haar 62e WB-zege krijgt Vonn zondag, als de vrouwen een super-G om de wereldbeker afwerken. ''Ik kijk er naar uit'', zei de 30-jarige Amerikaanse. ''Ik wist zelf al dat ik hier kon winnen en heb vandaag alle anderen overtuigd die nog twijfelden aan mijn vorm. Ik voel dat de snelheid er goed inzit'', aldus Vonn.

Ze voert na haar zege in Val d'Isère het wereldbekerklassement aan op de afdaling en klom naar de derde plaats in de rangschikking van de algemene wereldbeker achter koploopster Tina Maze en Anna Fenninger.

Jansrud

Kjetil Jansrud boekte zijn vierde zege van het seizoen in de wereldbeker. De Noor won in het Italiaanse skioord Val Gardena de super-G, het onderdeel waarop hij olympisch kampioen is.

Jansrud klokt 1.33,87 en was ruim sneller dan de Italiaan Dominik Paris (1.34,33). De Oostenrijker Hannes Reichelt eindigde als derde (1.34,41). Jansrud verstevigde zijn leidende positie in de algemene wereldbeker.