Arjen Robben heeft Bayern München opnieuw een overwinning bezorgd. De aanvaller maakte vrijdag in blessuretijd het winnende doelpunt op bezoek bij FSV Mainz: 2-1.

Bayern gaat zodoende de winterstop in met een enorme voorsprong op de andere clubs in de Bundesliga. Het heeft 45 punten uit zeventien duels.

VfL Wolfsburg, de eerste achtervolger, heeft veertien punten achterstand. Die club komt echter, net als de overige ploegen in de Bundesliga, later dit weekend nog in actie.

Middenmoter Mainz nam na twintig minuten verrassend de leiding via Elkin Soto. Lang konden de toeschouwers in de Coface Arena niet genieten van die voorsprong. Bastian Schweinsteiger schoot de bezoekers drie minuten later uit een vrije trap langszij (1-1).

Bayern leek genoegen te moeten nemen met het vierde gelijkspel van dit seizoen, tot Robben in de extra tijd alsnog toesloeg. De aanvaller was afgelopen week ook al beslissend tegen FC Augsburg en SC Freiburg.

Tien treffers

Robben staat met een aantal van tien treffers op de tweede plaats van de topsorerslijst in de Bundesliga, achter Alexander Meier van Eintracht Frankfurt. Die was tot dusver twaalf keer trefzeker.

Bayern bleef net als vorig seizoen ongeslagen in de eerste seizoenshelft, die veertien overwinningen en drie remises opleverde.

Robben: 'Iedereen kan nu blij en trots op vakantie' | Bekijk de stand in de Bundesliga